ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι αφήνουν υπόνοιες ότι δεν θέλουν συνεργασία με τη Μέρκελ

Γερμανία: Οι Φιλελεύθεροι αφήνουν υπόνοιες ότι δεν θέλουν συνεργασία με τη Μέρκελ
REUTERS/Michael Dalder

Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ», δήλωσε ο Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων 'Funke', όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον». Παράλληλα, υπέδειξε την καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».

Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ