ΚΟΣΜΟΣ

Η λεπτομέρεια στην οικογενειακή φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ που έχει διχάσει το διαδίκτυο

Η λεπτομέρεια στην οικογενειακή φωτογραφία της Ιβάνκα Τραμπ που έχει διχάσει το διαδίκτυο
Φωτογραφία Αρχείου EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία οικογενειακή φωτογραφία της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η Ιβάνκα Τραμπ, που έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στο επιτελείο του πλανητάρχη, ανήρτησε στο προφίλ της στο Twitter μια φωτογραφία του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος είναι ένας από τους ανώτερους συμβούλους του Τραμπ, και του γιου τους κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής για ψάρεμα.

Και ενώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά σε πρώτο πλάνο, οι «δαίμονες» του διαδικτύου δεν μπόρεσαν να μην δουν τη σημαία του αμερικανικού Νότου που κυματίζει στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.

Η σημαία θεωρείται σύμβολο φυλετικού μίσους και της δουλείας και έχει απαγορευτεί η χρήση της στη Νότια Καρολίνα.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν την κόρη του Τραμπ για τη σημαία, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που θεώρησαν πως πρόκειται για απλή σύμπτωση.

Η σημαία αποτελεί σημείο έντονης αντιπαράθεσης εδώ και χρόνια, όμως μετά τη «σφαγή» που σημειώθηκε το 2015 σε μία εκκλησία στον Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου ένας νεαρός λευκός άνοιξε πυρ και σκότωσε μέλη της μαύρης κοινότητας, το θέμα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του δράστη να κρατά μία σημαία της Συνομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ