Επιστήμονες δημιούργησαν υγιεινό... μπέικον!
Πηγή: Pixabay

Ήρθε η στιγμή να διαβάσετε το πιο ευχάριστο νέο της... ημέρας: Το γευστικότατο μπέικον γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό, καθώς οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μία πιο υγιεινή μορφή του!

Διαβάστε επίσης

Για του λόγου το αληθές, Βρετανοί παραγωγοί τροφίμων συνεργάστηκαν με Ισπανούς χημικούς και κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο μπέικον του κόσμου που δεν περιέχει νιτρώδη άλατα από τα λαχανικά ή από άλλα συντηρητικά. 

Πρόσφατη οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)  αναφέρει πως τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως είναι και το μπέικον, είναι αντίστοιχα επικίνδυνα για την υγεία με το κάπνισμα και τον αμίαντο, διότι τα νιτρώδη άλατα που προστίθενται σε αυτά, μακροχρόνια, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο.  

Ο ΠΟΥ εκτιμά πως 34.000 θάνατοι λόγω καρκίνου του λεπτού ή του παχέος εντέρου προκλήθηκαν από διατροφές οι οποίες βασίζονταν σε επεξεργασμένο κρέας. Εν συνεχεία, ο οργανισμός προειδοποίησε πως όσοι τρώνε δύο φέτες μπέικον την ημέρα έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν καρκίνο του εντέρου.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν τώρα αυτή τη νέα, πιο υγιεινή μορφή του αλλαντικού, δήλωσαν πως βασίστηκαν σε μεσογειακά μπαχαρικά και κατάφεραν να φτάσουν στη γεύση το μπέικον που γνωρίζουμε σήμερα, με τη μόνη διαφορά πως δεν εμπεριέχει τόσους κινδύνους για την υγεία μας.

Από ό,τι φαίνεται έφτασε η στιγμή που θα κάθε μας πρωινό θα περιέχει μπέικον και δεν θα νιώθουμε τύψεις ή φόβο!

fricassee 978061 1920
Πηγή: Pixabay


Διαβάστε επίσης

ΟΗΕ: Τρεις στους πέντε οροθετικούς έχουν τώρα πρόσβαση σε θεραπεία

Η πρώτη εξέταση αίματος στον κόσμο για διάγνωση του μελανώματος

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο φαράγγι Ρίχτη

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη «νόσο των κλιματιστικών»