Ο βομβιστής της Αγίας Πετρούπολης ομολόγησε την ενοχή του
Πηγή: REUTERS/Anton Vaganov

 Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης, που συνελήφθη το Σάββατο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ομολόγησε την ενοχή του.

Διαβάστε επίσης

«Κατά την ανάκρισή του, ο ύποπτος επιβεβαίωσε πως οργάνωσε και πραγματοποίησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν το μίσος του προς τους οργανωτές και τα μέλη ομάδων ψυχολογικής ανάλυσης στις οποίες συμμετείχε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος από τα 19 του σε μια ψυχιατρική κλινική και είχε κρύψει κοντά στον τόπο της έκρηξης δύο κλειδιά USB που περιέχουν «πληροφορίες για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη και μια φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού».

2017 12 31T143427Z 1748565308 UP1EDCV14HFVE RTRMADP 3 RUSSIA BLAST FSB

REUTERS/Anton Vaganov

«Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάμιξη του κατηγορουμένου στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και τη χρήση των δύο κλειδιών USB», συνεχίζει η Επιτροπή.

Ο ύποπτος ως δράστης πρόκειται να εμφανισθεί απόψε ενώπιον δικαστή και θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και ερωτήθηκε το Σάββατο από το πρακτορείο Ιντερφάξ είχε δηλώσει πως ο ύποπτος είναι «ένας 35χρονος κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης ονόματι Ντμίτρι Λουκιανένκο». Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι μέλος «του εθνικιστικού αποκρυφιστικού κινήματος 'New Age'».

Το προφίλ αυτό δεν φαίνεται να συνάδει με εκείνο ενός οπαδού του ISIS, η οποία ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας ισχύος αντίστοιχης με 200 γραμμάρια TNT, που είχε τοποθετηθεί σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης.

Οκτώ εξ αυτών εξακολουθούσαν το Σάββατο να νοσηλεύονται.


Διαβάστε επίσης

Death Note: 10 φορές που το manga τρομοκράτησε τον κόσμο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Τι θα συμβεί αν η Αγγλία κερδίσει το τρόπαιο

Αυξήθηκαν κατά 18 τόνους τα αποθέματα χρυσού στη Ρωσία

Υπερδιπλασιάστηκαν οι τζιχαντιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη το 2017