ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Αποσύρονται, μετά από έναν αιώνα «ζωής», τα χάρτινα εισιτήρια του μετρό

Μαδρίτη: Αποσύρονται, μετά από έναν αιώνα «ζωής», τα χάρτινα εισιτήρια του μετρό
EPA/SERGIO BARRENECHEA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντίο στα χάρτινα εισιτήρια του μετρό, που μετρούν έναν αιώνα «ζωής», λέει από σήμερα η πρωτεύουσα της ΙσπανίαςΜαδρίτη.

Το επιβατικό κοινό θα κυκλοφορεί πλέον μόνον με κάρτες διαδρομών που θα αναγνωρίζονται ανέπαφα.

Μολονότι τα κλασσικά χάρτινα, μαγνητικά, εισιτήρια είχαν σταματήσει να διατίθενται από τις 31 Οκτωβρίου, το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά του, αλλά από σήμερα δεν θα μπορούν να τα ανταλλάξουν, ή να λάβουν το αντίτιμο της αξίας τους, εάν τους έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητες διαδρομές, ενημερώνει σχετικά ο Δήμος της Μαδρίτης.

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές κάρτες ανέπαφης αναγνώρισης θα είναι το μόνο έγκυρο μέσο: είτε αυτές είναι προσωπικές (με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του κατόχου) οι οποίες θα φορτίζονται για 30 ημέρες, ή έναν χρόνο, ή μη προσωπικές (που θα μπορούν να φορτίζονται με έως και τρία εισιτήρια για διαφορετικά μέσα μεταφοράς — απλό εισιτήριο του Μετρό, Μετρό-λεωφορείου, ή πολλαπλών διαδρομών — και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα).

Το απλό εισιτήριο θα αντικατασταθεί από την κάρτα Multi, η οποία άρχισε να εκδίδεται από τις 7 Ιουλίου και διατίθεται από τα εκδοτήρια μηχανήματα του Μετρό, ή στα συνήθη σημεία πώλησης, όπως περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, έναντι 2,50 ευρώ. Η κάρτα θα έχει δεκαετή διάρκεια, και στο διάστημα αυτό κάποιος θα μπορεί να τη φορτίζει με όσες διαδρομές και για όσο επιθυμεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ