ΚΟΣΜΟΣ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην 16χρονη Παλαιστίνια που χτύπησε Ισραηλινούς στρατιώτες

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην 16χρονη Παλαιστίνια που χτύπησε Ισραηλινούς στρατιώτες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ABIR SULTAN

Ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρατοδικείου του Οφέρ απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες κατά της Άχεντ Ταμίμι, της 16χρονης Παλαιστίνιας που εμφανίζεται σε βίντεο -που έγινε viral- να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την συνήγορό της.

Οι κατηγορίες αφορούν το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κοντά στη Ραμάλα και πέντε ακόμη περιστατικά στα οποία η Άχεντ Ταμίμι ενεπλάκη τον περασμένο χρόνο, εξήγησε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Λάσκι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως τρεις μέρες μετά τη προβολή του βίντεο στην ισραηλινή τηλεόραση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν την Άχεντ και την μητέρα της Ναριμάν , που ήταν παρούσα την ώρα του περιστατικού.

Σε αυτό εμφανίζεται η Άχεντ και τη ξαδέλφη της Νουρ Νάτζι να πλησιάζουν δύο Ισραηλινούς που ακουμπούσαν σε έναν τοίχο και να τους σπρώχνουν, να τους χαστουκίζουν, να τους κλωτσάνε και να τους γρονθοκοπούν. Οι στρατιώτες, με πλήρη εξάρτυση, παραμένουν απαθείς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης «ενήργησε επαγγελματικά», αλλά ακροδεξιοί Ισραηλινοί πολιτικοί χαρακτήρισαν ταπεινωτική τη συμπεριφορά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ