Πόρτα αεροσκάφους «ξεκόλλησε» και σκότωσε τον πιλότο
Πηγή: Youtube/Gulfstream G150

Οι Αρχές της Φινλανδίας ερευνούν ένα περίεργο δυστύχημα, στο οποίο ένας πιλότος σκοτώθηκε από μία πόρτα αεροπλάνου που «ξεκόλλησε» τη στιγμή που ετοιμαζόταν για πτήση ένα ιδιωτικό τζετ.

Διαβάστε επίσης

Το Gulfstream G150 χρησιμοποιείται κυρίως για ιδιωτικές πτήσεις και είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Kittila της βόρειας Φινλανδίας από τη Μόσχα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Προετοιμάζονταν για την επόμενή του πτήση.

Το αεροπλάνο ήταν άδειο ώσπου ο πιλότος μαζί με τον συγκυβερνήτη  και μία αεροσυνοδό επιβιβάστηκαν για τους απαραίτητους ελέγχους πριν την προγραμματισμένη πτήση. Εκείνη τη στιγμή, ξαφνικά, η πόρτα ξεκόλλησε από το θάλαμο και χτύπησε τον πιλότο. Βγήκε τόσο απότομα που ο 50χρονος άνδρας πέθανε στο σημείο. Μέρη της πόρτας βρέθηκαν 10 μέτρα μακριά από το αεροσκάφος.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Russia Today,  περιγράφουν το δυστύχημα ως «αρκετά σπάνιο» και θεωρούν πλέον ως κύριο αίτιο κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Έχουν έρθει σε επαφή με τους ανωτέρους υπαλλήλους στην Αυστρία όπου είναι εγγεγραμμένο το αεροπλάνο, καθώς και με τους Αμερικανούς κατασκευαστές του.


Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός ανασύρθηκε νεαρός δύτης

Θρίλερ στην Αρκαδία: Σε αγνοούμενο ανήκουν οστά που βρέθηκαν στα Λαγκάδια

Μαφιόζικη εκτέλεση σε καφενείο στην Ομόνοια

Νεκρός έξω από τη Μόρια - Φέρει τραύμα με αιχμηρό αντικείμενο