ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Περισσότεροι από 200 μετανάστες πέρασαν στη χώρα από την Αφρική

Ισπανία: Περισσότεροι από 200 μετανάστες πέρασαν στη χώρα από την Αφρική
Φωτογραφία Αρχείου EPA/F.Garcia Guerrero/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν όταν περισσότεροι από 200 μετανάστεςαπό την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου να περάσουν από την μεταλλική περίφραξη έξι μέτρων που χωρίζει το Μαρόκο και τον θύλακα της Μελίγια στην Ισπανία.

Συνολικά 209 μετανάστες, στην απόπειρά τους να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, εφόρμησαν προς το φράκτη, ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο της κυβέρνησης της Μελίγια.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε «δέχτηκε επίθεση από έναν μετανάστη με έναν από τους γάντζους που χρησιμοποιούσε για να σκαρφαλώσει το φράχτη» καθώς προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να σκιστεί ο λοβός του.

Τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήσσονος σημασίας τραύματα.

Εικόνες που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα και μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια ομάδα μεταναστών να τρέχει στους δρόμους της πόλης. Μεταφέρθηκαν αργότερα σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, της Θέουτα και της Μελίγια, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, χρησιμοποιούνται συχνά ως πύλες εισόδου στην Ευρώπη από Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι είτε σκαρφαλώνουν στους συνοριακούς φράχτες είτε επιχειρούν να περάσουν κολυμπώντας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περίπου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στην Ισπανία το 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ