ΚΟΣΜΟΣ

Θεραπεύτηκε από τον Έμπολα κοριτσάκι 34 ημερών

Θεραπεύτηκε από τον Έμπολα κοριτσάκι 34 ημερών
Γιατρός απολυμαίνεται μετά από ιατρική επίσκεψη HEALTH-EBOLA/GUINEA REUTERS/Saliou Samb

Ένα κοριτσάκι 34 ημερών, που καταγράφηκε ως το τελευταίο περιστατικό που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα στην Γουινέα, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο με πανηγυρικό τρόπο αφού το ιατρικό προσωπικό δήλωσε πολύ χαρούμενο και η χώρα κήρυξε το τέλος της επιδημίας.

Η ίαση της μικρής Νούμπια ανακοινώθηκε στις 16 Νοεμβρίου και το κοριτσάκι παρουσιάστηκε στο προσωπικό του κέντρου, που ξέσπασε σε ζητωκραυγές, κατά τη διάρκεια μιας πολύ συγκινητικής τελετής προς τιμή της με την παρουσία των συγγενών της.

«Αφήνουμε τη Νούμπια να φύγει με βαριά καρδιά. Όμως δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να της δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσει με τους γονείς της», είπε η γιατρός Μαρί Κλερ Κολιέ εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού.

«Έχασα τις δύο μου συζύγους (από τον Έμπολα). Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που έδωσε ξανά ζωή στην κόρη μου» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, Σεβντούμπα Σουμάχ.

Τα καλά νέα αναπτέρωσαν το ηθικό των κατοίκων της χώρας μετά τον θάνατο 11.300 από το ιό κυρίως σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρρα Λεόνε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ