ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές Ρωσίας: Αρχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι

Προεδρικές εκλογές Ρωσίας: Αρχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι
REUTERS/Tatyana Makeyeva

Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών εισέρχεται στην ενεργό της φάση με την έναρξη περιοδειών των υποψηφίων, γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν θα αρχίσει την περιοδεία του από την Αγία Πετρούπολη και την πόλη Αριόλ. Ο υποψήφιος του κόμματος «Γιάμπλακο» Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι θα επισκεφθεί το Νόβγκοραντ, ενώ ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι έχει ευρύτερα σχέδια.

Στα 30 χρόνια της πολιτικής του δραστηριότητας ο Ζιρινόφσκι πραγματοποίησε 642 προεκλογικά ταξίδια στη χώρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου του Αλεξέι Ντιντένκο προσθέτοντας ότι το 2018 το ρεκόρ αυτό θα καταγραφεί ως το «απόλυτο ρεκόρ». Ο Ζιρινόφσκι σε μερικές πόλεις τις οποίες θα επισκεφθεί θα πάει αεροπορικώς και σε άλλες σιδηροδρομικώς με το αγαπημένο του «προπαγανδιστικό τρένο» όπως λέει.

Ο Ζιρινόφσκι σύμφωνα με τον επικεφαλής του επιτελείου του θα παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο έχει τον τίτλο «Ισχυρό άλμα προς εμπρός», θα συνομιλεί με τον κόσμο «στις αγορές, στις εκθέσεις, στους οίκους ευγηρίας, στις φυλακές και στα κέντρα μεταναστών».

Τα κόμματα που έχουν αποφασίσει να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος προς το παρόν δεν έχουν αποφασίσει πως θα προπαγανδίζουν υπέρ του υποψηφίου. Το Κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» θα πάρει την ανάλογη απόφαση όπως έχει ανακοινώσει στις 19 Ιανουαρίου.

Ο ιδρυτής του κόμματος «Γιάμπλακο» και υποψήφιος για την ρωσική προεδρία Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι θα αρχίσει τις περιοδείες του χωρίς να περιμένει την τελική έγκριση. Η πρώτη του περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις βόρειο δυτικές περιφέρειες και θα αρχίσει από την πόλη Μέγα Νόβγκοραντ, όπου στην τοπική βουλή της πόλης, το κόμμα του έχει κοινοβουλευτική ομάδα. Επιπλέον η πόλη αυτή θεωρείται ιστορικά, όπως λένε στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας, το λίκνο της ρωσικής δημοκρατίας

Το κόμμα «Γιάμπλακο» δίνει ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις με τους φοιτητές και τους καθηγητές των ΑΕΙ. Η αλήθεια είναι όπως λέει ο επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του «Γιάμπλακο» Νικολάι Ριμπακόφ ότι το τελευταίο διάστημα, τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης δεν τους «επιτρέπουν πάντα» να μπαίνουν στα ΑΕΙ. Στην περίπτωση αυτή, εξηγεί ο ίδιος, θα πρέπει να νοικιάζουμε αίθουσες για τις συναντήσεις με το κόσμο, διευκρινίζοντας ότι στόχος όλων αυτών των συναντήσεων είναι να αποδείξουμε ότι το πρόγραμμα μας που τιτλοφορείται «Ο Δρόμος προς το μέλλον» είναι η εναλλακτική λύση στο υπάρχουν σύστημα διακυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ