ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Δολοφονήθηκε ανεξάρτητος δημοσιογράφος

Μεξικό: Δολοφονήθηκε ανεξάρτητος δημοσιογράφος
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Carlos Jasso

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε το Σάββατο στη βόρεια Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, με το κύμα βίας, σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, να μην μοιάζει να κοπάζει.

Ο Κάρλος Ντομίνγκες δολοφονήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Νουέβο Λαρέδο, ανέφεραν πολιτειακοί αξιωματούχοι. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολιτείας ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της δολοφονίας και να εξακριβωθεί εάν ο φόνος του συνδέεται με το δημοσιογραφικό του έργο.

Ο Ντομίνγκες ήταν ανεξάρτητος δημοσιογράφος κι έγραφε τακτικά μια στήλη για πολιτικά θέματα. Σε ένα από τα τελευταία κείμενά του, στηλίτευε την ολοένα αυξανόμενη πολιτική βία που πλήττει το Μεξικό ενόψει των προεδρικών εκλογών του Ιουλίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επάγγελμα Δημοσιογράφος: Όταν το ρεπορτάζ κοστίζει ζωές

Ο Φρανσίσκο Γκαρσία Καμπέσα δε Βάκα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ταμαουλίπας, καταδίκασε τη δολοφονία σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του δημοσιογράφου Κάρλος Ντομίνγκες Ροδρίγκες», έγραψε. «Η δέσμευσή μου σε αυτήν και στη δημοσιογραφική κοινότητα της Ταμαουλίπας είναι πως ο φόνος του δεν θα μείνει ατιμώρητος», συμπλήρωσε.

Τουλάχιστον 67 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δολοφονήθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της δουλειάς τους το 2017, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Στην ετήσια έκθεσή της, η ΜΚΟ χαρακτήρισε το Μεξικό την πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους στο Δυτικό Ημισφαίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ