ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί σε επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη

Πέντε νεκροί σε επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ALI ABBAS

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση που διέπραξε βομβιστής-καμικάζι, με στόχο ένα σημείο ελέγχου των υπηρεσιών ασφαλείας, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό πρακτορείο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δώσει ο ίδιος αξιωματικός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 11 τραυματίες.

Η στρατιωτική διοίκηση της Βαγδάτης επιβεβαίωσε ότι η επίθεση από βομβιστή-καμικάζι στοχοθέτησε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πλατεία Άντεν, στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, κι έκανε λόγο για αστυνομικούς και πολίτες τραυματίες.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε το «τέλος του πολέμου» εναντίον των μαχητών του ISIS, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την περιοχή της Βαγδάτης αλλά και το σύνολο των αστικών και κατοικημένων περιοχών που κατείχαν στην ιρακινή επικράτεια.

Πυρήνες τζιχαντιστών παραμένουν πάντως ενεργοί, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας όπου το αυτοαποκαλούμενο "Ισλαμικό Κράτος", έχει διαπράξει αναρίθμητες αιματηρές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ