ΚΟΣΜΟΣ

Σε δίκη για τη δολοφονία της Κιμ Βαλ παραπέμπεται ο Δανός εφευρέτης

Σε δίκη για τη δολοφονία της Κιμ Βαλ παραπέμπεται ο Δανός εφευρέτης
EPA/TOM WALL

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Δανό εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν, τον άνθρωπο που οι αρχές θεωρούν υπεύθυνο για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ.

Ο εφευρέτης βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για εκ προ μελέτης δολοφονία, τεμαχισμό και «σεξουαλικές σχέσεις και άλλου είδους συνευρέσεις επικίνδυνης φύσης».

Η τεμαχισμένη σορός της Βαλ εντοπίστηκε στη θάλασσα ανοιχτά των ακτών της Δανίας, μετά από μια επίσκεψή της στο υποβρύχιο του εφευρέτη για να του πάρει συνέντευξη. Στις 21 Αυγούστου, το ακέφαλο πτώμα της βρέθηκε σε ένα νησί κοντά στην Κοπεγχάγη. Το κεφάλι και τα πόδια της εντοπίστηκαν αργότερα.

Ο Μάντσεν έχει αρνηθεί ότι δολοφόνησε τη δημοσιογράφο, ισχυριζόμενος ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα.

Το αυτοσχέδιο υποβρύχιο εντοπίστηκε στις 11 Αυγούστου, περίπου 15 ώρες αφότου είχε αποχωρήσει από την Κοπεγχάγη. Ο Μάντσεν διασώθηκε από το υποβρύχιο, το οποίο έβαζε νερά και ήταν θέμα ωρών να βυθιστεί. Δεν υπήρχε, όμως, ούτε ίχνος της δημοσιογράφου.

Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον Μάντσεν ως ύποπτο για τη δολοφονία της. Αρχικά ο Δανός εφευρέτης ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει τη Βαλ στη στεριά στις 10 Αυγούστου.

Η δίκη του έχει οριστεί για τις 8 Μαρτίου. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια εώς και ισόβια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ