ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θέλω να έρχονται μετανάστες από παντού

Τραμπ: Θέλω να έρχονται μετανάστες από παντού
REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Θέλω να έρχονται από παντού» απάντησε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νικ Ντέρμπιν αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας αποκάλεσε «χώρες απόπατους» τις αφρικανικές χώρες και την Αϊτή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ντέρμπιν πως «διαστρέβλωσε εντελώς» τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης τόνισε πως ο Ντέρμπιν διαστρέβλωσε όσα ειπώθηκαν σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι ο γερουσιαστής πλήττει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA.

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε εντελώς όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση για την DACA», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση στο twitter, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals, που προστατεύει από την απέλαση τους νεαρούς «Ονειροπόλους» (Dreamers), 690.000 νέους μετανάστες.

«Συμφωνίες δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη! Ο Ντέρμπιν τίναξε στον αέρα την DACA και βλάπτει τις ένοπλες δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ