Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EPA/ZULKIFLI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» σήμερα την Τζακάρτα της Ινδονησίας. Λόγω της δόνησης εκκενώθηκαν πολλά κτήρια και γραφεία στην ινδονησιακή πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το χτύπημα του Εγκελάδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας, δηλαδή περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε από την πλευρά της η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG) στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 16 Δεκεμβρίου σεισμός 6,5 βαθμών έπληξε την Ιάβα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σεισμός στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από εκατό ανθρώπων και είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η ίδια επαρχία είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2004 από τον φονικό σεισμό των 9,1 βαθμών και από το τσουνάμι που ακολούθησε που προκάλεσαν τον θάνατο 170.000 ανθρώπων.

 

Διαβάστε επίσης