ΚΟΣΜΟΣ

Για περισσότερες από εκατό ανθρωποκτονίες κατηγορείται Γερμανός νοσηλευτής

Για περισσότερες από εκατό ανθρωποκτονίες κατηγορείται Γερμανός νοσηλευτής
EPA/CARMEN JASPERSEN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του γερμανού νοσηλευτή ο οποίος σκότωνε ασθενείς γιατί… βαριόταν. Οι Αρχές απήγγειλαν στον Niels Hoegel κατηγορίες για ακόμη… 97 δολοφονίες.

Ο νοσοκόμος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για έξι κατηγορίες ανθρωποκτονίας και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, έδινε μη συνταγογραφημένα φάρμακα στους ασθενείς για να αποδείξει τις ικανότητες του στους συναδέλφους και να καταπολεμήσει την βαρεμάρα του.

Οι εισαγγελείς επεσήμαναν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πως ο Hoegel έπρεπε να γνωρίζει ότι τα φάρμακα που έδινε στους ασθενείς του μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα.

Όταν οι ασθενείς άρχισαν να βιώνουν τις επιπτώσεις των φαρμάκων ο Hoegel δεν τους παρείχε καμία βοήθεια, αφήνοντας τους να πεθάνουν.

Κατηγορείται πως δολοφόνησε 62 ασθενείς στο Delmenhorst και 35 σε νοσοκομείο του Oldenburg.

Μετά τη σύλληψη και καταδίκη του οι Αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν όλους τους ασθενείς με τους οποίους είχε ασχοληθεί, προχωρώντας ακόμη και σε εκταφές.

Στις προηγούμενες ακροάσεις σε δικαστικές αίθουσες ο Hoegel είχε παραδεχθεί πως ένιωθε μία ευφορία όταν επανέφερε τους ασθενείς στη ζωή, όταν φυσικά το έκανε.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου δεν θα γίνει ποτέ γνωστός καθώς μερικοί από τους ασθενείς, με τους οποίους ασχολήθηκε, έχουν αποτεφρωθεί.

German nurse charged with 97 more murders, by Sheena McKenzie and Stephanie Halasz, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ