ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή με τον βορειοκορεάτη στρατιώτη: Αυτομόλησε γιατί είχε διαπράξει φόνο

Ανατροπή με τον βορειοκορεάτη στρατιώτη: Αυτομόλησε γιατί είχε διαπράξει φόνο
CNNi/United Nations Command

Η εικόνα του βορειοκορεάτη στρατιώτη να αυτομολεί από την Πιονγιάνγκ, ενώ διώκεται από ένοπλους ενστόλους που δεν διστάζουν να τον πυροβολήσουν για να τον σταματήσουν από το να περάσει στο Νότο, έκανε τον γύρο του κόσμου πριν λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, νέα στοιχεία σχετικά με το περιστατικό αναφέρουν ότι ο στρατιώτης επιχείρησε να διαφύγει γιατί είχε διαπράξει φόνο στη Βόρεια Κορέα.

Οι πληροφορίες μεταδίδονται από την εφημερίδα Dong-A Ilbo, η οποία επικαλείται πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Σεούλ, που διατηρεί την ανωνυμία της. Η εφημερίδα επεσήμανε πως ο 24χρονος, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων του, παραδέχθηκε πως σκότωσε κάποιον στη χώρα του.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές της Νότιας Κορέας, που απλά σημειώνουν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση του στρατιώτη.

Η υπόθεση του 24χρονου είχε μονοπωλήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ το CNNi μιλώντας με τον γιατρό που τον παρακολουθεί στο νοσοκομείο της Σεούλ, όπου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος, μετέδωσε πως αναρρώνει, αλλά υποφέρει από κατάθλιψη και φοβάται μήπως δεχθεί νέα επίθεση από βορειοκορεάτες.

Οι σχέσεις Βόρειας – Νότιας Κορέας έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, όμως οι δύο χώρες εξακολουθούν τυπικά να βρίσκονται σε πόλεμο και δεν υπάρχει καμία συμφωνία περί έκδοσης κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ