ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών της Βενεζουέλας
Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Η απόφαση για τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα θα υπονομεύσει πλήρως τη δημοκρατική, συνταγματική τάξη στη χώρα αυτή. Αυτά δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ως νόμιμα τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η πιθανότητα να επιβληθούν νέες οικονομικών κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας είναι υπό εξέταση, όπως μετέδωσε το Reuters.

"Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα καταπατά τη δική της συνταγματική τάξη και η διεθνής κοινότητα δηλώνει ότι αυτό είναι απαράδεκτο", πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι "είναι έτοιμος" να θέσει υποψηφιότητα υπό το λάβαρο του σοσιαλιστικού κόμματος PSUV και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

"Είμαι ένας απλός εργάτης, ένας ταπεινός άνθρωπος του λαού. Αν το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (...) πιστεύει ότι πρέπει να είμαι ο υποψήφιος του επαναστατικού στρατοπέδου στις προεδρικές (...) είμαι στη διάθεσή του", δήλωσε ο Μαδούρο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καράκας, μετέδωσε το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ