ΚΟΣΜΟΣ

Η δωρεά της Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά που πολεμούν τον καρκίνο

Η δωρεά της Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά που πολεμούν τον καρκίνο
REUTERS/Jonathan Brady/Pool

Η εγκυμονούσα Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, προχώρησε σε μια δωρεά που σίγουρα έχει φέρει χαμόγελα σε ένα από τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο. Και αυτό επειδή δώρισε περίπου 17 εκατοστά από τα μαλλιά της στο βρετανικό φιλανθρωπικό Ίδρυμα Little Princess Trust, που βοηθά στη δημιουργία περουκών για παιδιά που έχουν χάσει τα δικά τους μαλλιά, λόγω των χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών.

Βρετανικά δίκτυα μεταδίδουν πως η ιδέα της Κέιτ Μίντλετον ήρθε όταν αποφάσισε να αλλάξει το κούρεμά της, το οποίο έχει αναλάβει ο 30χρονος κομμωτής Τζόι. Πηγή προσκείμενη στη βασιλική οικογένεια, δήλωσε στην Daily Express πως «πριν τέσσερις μήνες ο Τζόι έπεισε την Δούκισσα πως είναι η ώρα να κοντύνει τα μαλλιά της, καθώς είχαν μακρύνει αρκετά. Τότε της ήρθε η ιδέα να τα δωρίσει για κάλο σκοπό».

Ο κομμωτής συμφώνησε μαζί της λέγοντας πως ήταν «εξαιρετική ιδέα». Σύμφωνα με την ίδια –πηγή, η δωρεά έγινε από την Κέιτ ανώνυμα.

«Είναι πολύ όμορφο αν το σκεφτεί κανείς. Ένα μικρό παιδί θα φοράει περούκα από πραγματικά μαλλιά πριγκίπισσας», σημείωσε.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ δεν είναι η πρώτη που δωρίζει τα μαλλιά της στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα. Ο άλλοτε τραγουδιστής των One Direction, Harry Styles, ο οποίος ακολουθεί πλέον μια σόλο καριέρα στη μουσική βιομηχανία, είχε δωρίσει την αλογοουρά του για τον ίδιο σκοπό, το 2016.

https://www.instagram.com/p/BFEp7OUDCdi

Αξίζει να σημειωθεί πως η φιλανθρωπική οργάνωση Little Princess Trust δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια από τους γονείς της Hannah Tarplee, που πέθανε στην ηλικία των 5 ετών από καρκίνο.

Έκτοτε, έχουν δωρίσει 5.500 αληθινές περούκες σε παιδιά που μάχονται με την ασθένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ