ΚΟΣΜΟΣ

Αγρότης ονόμασε τον λύκο του Τραμπ προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου

Αγρότης ονόμασε τον λύκο του Τραμπ προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου
EUROKINISSI

Όταν ο Χίσνι Ρέζα, από το Κόσοβο, έκανε πραγματικότητα το όνειρό του και απέκτησε τέσσερις λύκους για να τους φροντίσει και να τους μεγαλώσει, ήξερε ήδη πολύ καλά πώς θα αποκαλούσε τον έναν από αυτούς: τον ονόμασε "Τραμπ".

"Έχω κι άλλους λύκους αλλά αυτός εδώ έχει πολλή ενέργεια σε ό,τι κάνει και είναι πολύ έξυπνος" είπε ο Ρέζα, που δηλώνει "ολιστικός κτηνίατρος" μιλώντας στο πρακτορείο Reuters από το μικρό αγρόκτημά του στο δυτικό Κόσοβο.

Ο Ρέζα, που δεν διστάζει να βάζει το χέρι του στο στόμα των λύκων του, έχει αυτοαναγορευτεί σε "Άλφα Λύκο" και διόρισε τον Τραμπ υπαρχηγό του.

"Θαυμάζω τον (πρόεδρο) Τραμπ, έχει πολλή ενέργεια, δίνει εντολές, είναι θαρραλέος, για αυτό έδωσα το όνομά του στον λύκο μου, επειδή κάνει τα ίδια πράγματα. Δεν κάνει ό,τι και οι άλλοι· έχει το δικό του στυλ και εκτελεί την αποστολή του", εξήγησε.

Στο αγρόκτημα ζουν επίσης κότες, περιστέρια, άλογα, αγελάδες, ένας αετός και παγόνια.

Σε μια δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup Internationl αυτόν τον μήνα, με αντικείμενο το πώς βαθμολογούν οι χώρες τις επιδόσεις των Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων, το Κόσοβο βρέθηκε στην πρώτη θέση καθώς τρεις στους τέσσερις Κοσοβάρους (ποσοστό 75%) απάντησαν ότι εγκρίνουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ουάσινγκτον είναι ο ισχυρότερος πολιτικός και οικονομικός σύμμαχος του Κοσόβου.

Πολλοί άνθρωποι στο Κόσοβο ονόμασαν τα παιδιά τους "Κλίντον" σε ένδειξη σεβασμού προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο του 1999 και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιοχής από τη Σεβία. Στην πρωτεύουσα Πρίστινα μία λεωφόρος φέρει το όνομα του Κλίντον και μια άλλη αυτό του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο, του Τζορτζ Ου. Μπους.

"Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής κατά τον πόλεμο (...) δεν έχω άλλον τρόπο να ευχαριστήσω στις ΗΠΑ από το να ονομάσω τον λύκο μου Τραμπ. Θεωρώ τον Τραμπ λύκο και τον λύκο μου τον βλέπω ως Τραμπ", κατέληξε ο Ρέζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ