ΚΟΣΜΟΣ

Ζούσε με τα πτώματα του συζύγου και της κόρης της περιμένοντας να αναστηθούν

Ζούσε με τα πτώματα του συζύγου και της κόρης της περιμένοντας να αναστηθούν
REUTERS/ file photo

Μια οικογένεια στην Ινδονησία ζούσε σε ένα σπίτι μαζί με τα πτώματα δύο συγγενών της περιμένοντας την ανάστασή τους, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Την αιφνιδιαστική αυτή ανακάλυψη έκανε ένας γιατρός κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές αφού η Νενένγκ Χατιτζά, 77 ετών, δεν του επέτρεψε να μπει στο σπίτι της από το οποίο αναδιδόταν μια περίεργη μυρωδιά.

Όταν η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο σπίτι αυτό που βρίσκεται στο Σιμάχι, στο δυτικό τμήμα του νησιού Ιάβα, βρήκε δύο πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το ένα ανήκει στον σύζυγο της Χατιτζά και το δεύτερο στην κόρη τους. Και τα δύο εντοπίστηκαν να φορούν τα ρούχα τους.

Η 77χρονη είχε σκορπίσει κόκκους καφέ γύρω από τα πτώματα, ανέφερε η αστυνομία η οποία βρήκε επίσης δεκάδες μπουκαλάκια με άρωμα γύρω από το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών με το αυτοκίνητο από τη Τζακάρτα.

Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν ως αυτά του συζύγου της Χατιτζά, που πέθανε τον Δεκέμβριο σε ηλικία 85 ετών, και της κόρης τους που πέθανε σε ηλικία 50 ετών πριν δύο χρόνια.

Η Χατιτζά, που ζει στο σπίτι αυτό με τα δύο άλλα παιδιά της, δήλωσε ότι ο σύζυγός της και η κόρης της πέθαναν από μια ασθένεια, όμως αποφάσισε να μην τους αποτεφρώσει ελπίζοντας ότι θα αναστηθούν.

«Δήλωσε ότι άκουγε ψίθυρους και ότι αν φρόντιζε τα πτώματα, θα ανασταίνονταν», δήλωσε ο Χάρι Σουπράπτο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ