ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αύριο η υπογραφή της συμφωνίας για τον μεγάλο συνασπισμό

Γερμανία: Αύριο η υπογραφή της συμφωνίας για τον μεγάλο συνασπισμό
REUTERS/Hannibal Hanschke

Δημοσίευμα γερμανικού μέσου ενημέρωσης αναφέρει πως στις 9 το πρωί τη Τρίτης θα υπογραφεί η συμφωνία για τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία

Συγκεκριμένα, η «Rheinische Post» αναφέρει πως «την Τρίτη το πρωί, 6 Φεβρουαρίου, οι αρχηγοί του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη συμφωνία για το νέο μεγάλο συνασπισμό».

Από έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, προκύπτει ότι «η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χορστ Ζέεχοφερ θα συναντηθούν αύριο στις 9 το πρωί ( 10 ώρα Ελλάδος) στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση της βάσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις βδομάδες.

«Για σήμερα Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, το εσωτερικό έγγραφο του SPD προβλέπει ολοήμερες διαπραγματεύσεις. Μεταξύ 15:00 και 17:00 η ώρα θα γίνει εσωκομματική ανάγνωση του κειμένου της συμφωνίας και από τις 18:00 , μετά από μια ωριαία σύσκεψη του SPD, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των συμμετεχόντων στον λεγόμενο μεγάλο, 19μελή, γύρο των τριών κομμάτων. Μετά από αυτήν θα γίνει μία σύντομη ανακοίνωση των τριών προέδρων των κομμάτων (CDU/CSU/SPD) στο αίθριο των κεντρικών γραφείων του SPD, το κτίριο των οποίων φέρει το όνομα του Βίλι Μπραντ», αναφέρει επίσης η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ