ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανίδα υπουργός ζητά την απαγόρευση της μπούρκας

Γερμανίδα υπουργός ζητά την απαγόρευση της μπούρκας
Μουσουλμάνες με μπούρκα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας Michael Gottschalk/Photothek via Getty Images/Ideal Image

Να απαγορευθεί στις μουσουλμάνες επισκέπτριες της Γερμανίας να φορούν μπούρκα και νικάμπ, εισηγείται η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Ίλζε Άιγκνερ. Μάλιστα, η κ. Άιγκνερ ζητά να ψηφιστεί άμεσα ο σχετικός νόμος.

«Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας να κρυβόμαστε - και αντίκειται στην άποψή μας για την ισότητα της γυναίκας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt η κυρία Άιγκνερ, η οποία θεωρείται εκ των επικρατέστερων διαδόχων του Χορστ Ζεεχόφερ για την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Τόνισε δε πως όταν η ίδια επισκέφθηκε το Ιράν, φόρεσε μαντίλα.

«Το ίδιο περιμένω και από τις γυναίκες του αραβικού κόσμου, να εγκαταλείψουν την πλήρη κάλυψη του προσώπου τους», τόνισε η Βαυαρή υπουργός.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ούτε η 'Αγγελα Μέρκελ αλλά και η Μάργκαρετ Θάτσερ είχαν επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία χωρίς να καλύψουν το κεφάλι τους.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία 'Αιγκνερ καλεί τους μουσουλμανικούς συνδέσμους της Γερμανίας να τοποθετηθούν ισχυρότερα απέναντι στον φανατικό ισλαμισμό.

«Δεν μπορεί να υπάρχει θρησκεία η οποία να δικαιολογεί τον θάνατο ανθρώπων άλλου θρησκεύματος. Περιμένω από τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ ξεκάθαρες κουβέντες», δηλώνει και αναφερόμενη στο γεγονός ότι στην Γερμανία ισχύει αυστηρός διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, διευκρινίζει:

«Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η χριστιανική εικόνα για τον άνθρωπο βρίσκεται στη βάση των πράξεών μας. Έρχεται όμως σε αντίθεση με το να υπερτερούν οι θρησκευτικές εντολές του κράτους δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ