ΚΟΣΜΟΣ

Ο ηρωισμός ενός σκύλου: Θυσιάστηκε για να σώσει το αφεντικό του

Ο ηρωισμός ενός σκύλου: Θυσιάστηκε για να σώσει το αφεντικό του
Instagram/mmspets

Ο Πιτ ήταν ένα αγγλικό σέτερ, 14 ετών, που «έφυγε» όσο πιο ηρωικά μπορούσε, αφού πέθανε σώζοντας το αφεντικό του και τρία ακόμη κουτάβια από μια επίθεση αρκούδας.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Πιτ μαζί με το αφεντικό του, Στίβεν, πήγαν για πεζοπορία στο Νιού Τζέρσεϊ. Εκεί, εμφανίστηκε μια αρκούδα η οποία μάλλον ένιωσε πως απειλείται και ως άμυνα απάντησε με επίθεση.

Ο αξιοθαύμαστος Πιτ, παρά την ηλικία του, δεν δίστασε στιγμή και έδρασε για να προστατεύσει το αφεντικό του. Βλέποντας την αρκούδα να παλεύει με τον Πιτ, ο Στίβεν έτρεξε να προστατεύσει κάποια κουτάβια που έκαναν βόλτα μαζί τους.

«Έδεσα τα μικρά σε ένα δέντρο και έτρεξα πίσω στον Πιτ, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά». Τότε, ο Στίβεν με τη σύζυγό του μετέφεραν τον σκύλο στο κτηνιατρείο, αλλά τα νέα δεν ήταν καλά.

https://www.instagram.com/p/BfHIUnDF6Mx

«Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως ο σκύλος είχε τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη. Ακόμη κι αν επιβίωνε, μετά τις πολλές επεμβάσεις, το πιθανότερο ήταν να μην περπατούσε ποτέ ξανά. Το ίδιο απόγευμα πήραμε τη δύσκολη απόφαση. Τον αφήσαμε να φύγει. Τρέξε ελεύθερος Πιτ, χωρίς τους πόνους της προχωρημένης ηλικίας σου».

https://www.instagram.com/p/BfOvYbPlepf

ΔΗΜΟΦΙΛΗ