ΚΟΣΜΟΣ

Ο μακελάρης της Φλόριντα «πρωταγωνιστεί» σε άγριο καυγά στο σχολείο του

Ο μακελάρης της Φλόριντα «πρωταγωνιστεί» σε άγριο καυγά στο σχολείο του
REUTERS/Mike Stocker/Pool

Ένα νέο βίντεο με τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ, τον δράστη ο οποίος άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Φλόριντα σκοτώνοντας συνολικά 17 ανθρώπους, έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο, είναι από το 2016. Όπως φαίνεται σε αυτό, ο Κρουζ έχει μπλέξει σε άγριο καβγά με άλλους μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου στο οποίο φοιτούσε και τόπο της επίθεσης.

Μετά το περιστατικό του καυγά, ο Κρουζ αποβλήθηκε για δύο ημέρες από το σχολείο. Όπως μεταδίδει το ABC News, επικαλούμενο πηγές του σχολείου, πρόκειται για ένα από πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά, που οδήγησαν στο να μεταφερθεί ο Κρουζ σε άλλο λύκειο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τη Δευτέρα, ο Κρουζ επέστρεψε ενώπιον του δικαστηρίου στο πλαίσιο μιας προπαρασκευαστικής ακροαματικής διαδικασίας. Φορώντας την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων στις ΗΠΑ, ο 19χρονος παρέμεινε καθιστός κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής διαδικασίας στο Φορτ Λοντερντέιλ χωρίς να επιδεικνύει κανένα συναίσθημα.

Ο Κρουζ βαρύνεται με 17 κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης για την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, κοντά στο Φορτ Λοντερντέιλ.

Σημειώνεται ότι η διαταραγμένη προσωπικότητα του δράστη είχε διαφανεί μέσα από τα προφίλ του στα social media, στα οποία, μάλιστα, είχε εκφράσει σαφέστατα την επιθυμία του να διαπράξει τη βίαιη επίθεση για την οποία σήμερα βρίσκεται υπόλογος.

Μάλιστα, είχε γίνει αναφορά για εκείνον και στο FBI, εξαιτίας των απειλητικών του αναρτήσεων. Το FBI παραδέχθηκε ότι δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο που όφειλε, αφού είχε λάβει πληροφορίες τον Ιανουάριο που σχετίζονταν με τον βαθμό επικινδυνότητάς του.

Το ζευγάρι στο σπίτι του οποίου ζούσε από τον Νοέμβριο του 2017 ο Νίκολας Κρουζ, τον περιέγραψε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ως έναν παράταιρο, μελαγχολικό, αφελή νεαρό, που όμως δεν τους είχε δώσει ποτέ ενδείξεις ότι είχε βίαιες τάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ