ΚΟΣΜΟΣ

Αποφασισμένη η Μέι να δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία του Γκρένφελ

Αποφασισμένη η Μέι να δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία του Γκρένφελ
REUTERS/Peter Nicholls

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να δοθούν απαντήσεις για την περυσινή καταστροφή στον πύργο κατοικιών Γκρένφελ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, αφού ο ράπερ Stormzy κατέκρινε την αντίδραση της κυβέρνησης στα βρετανικά μουσικά βραβεία.

Η Τερέζα Μέι, η οποία μαζί με την κυβέρνησή της χαρακτηρίστηκαν ‘εγκληματίες’ από τον Stormzy, υπήρξε πολύ σαφής ότι η φωτιά στο πολυώροφο κτίριο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα τον Ιούνιο, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής πως το Γκρένφελ ήταν μια αδιανόητη τραγωδία που ποτέ δεν θα έπρεπε να συμβεί και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Είναι αποφασισμένη η έρευνα των αρχών να ανακαλύψει όχι μόνο τι πήγε στραβά, αλλά και για ποιο λόγο αγνοήθηκαν για τόσα πολλά χρόνια οι φωνές των ανθρώπων στο Γκρένφελ», τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ένα ποσό ύψους 58,9 εκατ. λιρών (82 εκατ. δολαρίων) έχει δεσμευθεί για τη στήριξη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Stormzy, που χθες, Τετάρτη, κέρδισε δύο βραβεία στα πιο προβεβλημένα μουσικά βραβεία της Βρετανίας, επιτέθηκε υπό τους ρυθμούς της ραπ στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, λέγοντας πως η Μέι πιστεύει ότι «απλά ξεχάσαμε το Γκρένφελ».

«Εγκληματίες, και έχετε το θράσος να μας αποκαλείτε αγροίκους, θα πρέπει να μπείτε φυλακή, θα πρέπει να πληρώσετε, θα πρέπει να καεί το σπίτι σας και να δείτε εάν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με αυτό», δήλωσε.

Ο ηγέτης του βασικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο στήριξε ο Stormzy στις περυσινές εκλογές, συνεχάρη τον ράπερ.

«Συγχαρητήρια @Stormzy1 που κέρδισες το πρώτο βραβείο #BRIT και πόσο δυνατό performance. #Grenfell», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ