ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καναδός σκιέρ έκλεψε αυτοκίνητο γιατί… κρύωνε

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καναδός σκιέρ έκλεψε αυτοκίνητο γιατί… κρύωνε
REUTERS/Dominic Ebenbichler/File Photo

Από τις πίστες του σκι και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, βρέθηκε πίσω από… της φυλακής τα σίδερα. Ο λόγος για τον Καναδό σκιέρ Ντέιβιντ Ντάνκαν, ο οποίος –μαζί με τη σύζυγο και τον προπονητή του-συνελήφθησαν και πέρασαν ένα βράδυ στο κρατητήριο, με την κατηγορία ότι έκλεψαν ένα αυτοκίνητο.

Οι τρεις τους, μη μπορώντας να αντέξουν το δριμύ ψύχος στην Πιονγκτσάνγκ, μπήκαν στον πειρασμό και πήραν ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε μπροστά τους, το οποίο μάλιστα ήταν παρατημένο με αναμμένη τη μηχανή του. Αυτό υποστηρίζει πηγή προσκείμενη στην νοτιοκορεατική αστυνομία.

Ο Ντάνκαν και η παρέα του, «δανείστηκαν» το ροζ Hummer για να πάνε από το κέντρο της πόλης στο Ολυμπιακό Χωριό, διανύοντας μια απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων. Όμως πλήρωσαν ακριβά την ιδέα τους, καθώς συνελήφθησαν αντιμετωπίζοντας και οι τρεις την κατηγορία της κλοπής, ενώ ο προπονητής κατηγορείται και για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, καθώς ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του.

«Λυπούμαστε πολύ. Η πράξη μας δείχνει κακή κρίση και δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά ιδανικά που κάποιος αναμένει από τα μέλη μιας ολυμπιακής ομάδας να πρεσβεύουν», αναφέρουν σε δήλωσή τους ο Ντάνκαν και η σύζυγός του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής Ουίλιαμ Ρέιν, ο οποίος χαρακτήρισε τις πράξεις του «αδικαιολόγητες» και ζήτησε συγνώμη από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. «Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να εκφράσουν το πόσο πολύ λυπάμαι. Απογοήτευσα τους φίλους, τους συναθλητές και την οικογένειά μου», είπε.

Οι τρεις Καναδοί αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ