ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο Λέστερ που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα

Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο Λέστερ που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα
REUTERS/Darren Staples

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία, στο πλαίσιο των ερευνών για την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην πόλη Λέστερ, της Βρετανίας και κατέστρεψε παντοπωλείο και κατοικία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Οι άνδρες, και οι τρεις σε ηλικίες γύρω των 30 ετών, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα και «ανακρίθηκαν από τους ερευνητές», ανέφερε η αστυνομία του Λέστερ.

«Ένας άνδρας προέρχεται από την Ανατολική Αγγλία, ο δεύτερος από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και ο τρίτος από το Ιστ Μίντλαντς», πρόσθεσε η αστυνομία, αναφέροντας ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

Η αστυνομία έχει ζητήσει από «τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη να μην κάνουν εικασίες για τις ταυτότητες των συλληφθέντων, τις συνθήκες που ενδέχεται να οδήγησαν στη σύλληψή τους και τα αίτια της έκρηξης», υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τρομοκρατική ενέργεια».

Μια 46χρονη μητέρα και τα δύο από τα παιδιά της, ηλικιών 17 και 18 ετών σκοτώθηκαν από την έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά και κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο. Η οικογένεια διέμενε σε ένα διαμέρισμα κάτω από το παντοπωλείο.

Η κοπέλα του 18χρονου και ένας 22χρονος που εργαζόταν ως βοηθός στο παντοπωλείο έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ