ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μοναδικό υποθαλάσσιο... δάσος στη Βραζιλία

Ένα μοναδικό υποθαλάσσιο... δάσος στη Βραζιλία
Youtube

Συνήθως οι πλημμύρες είναι καταστροφικές, προκαλώντας μόνο προβλήματα στο πέρασμά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η υπερχείλιση ενός ποταμού στην περιοχή Jardim στη Βραζιλία προκάλεσε κάτι μοναδικό και μαγευτικό μαζί: ένα υποθαλάσσιο δάσος!

Η Jardim τον περασμένο μήνα επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις, με συνέπεια να ξεχειλίσει το ποτάμι. Η πλημμύρα, ωστόσο, που προκλήθηκε, ήταν ιδιαίτερη: τα πεντακάθαρα νερά του ποταμού κάλυψαν ολόκληρο το πάρκο Rio de Prata Ecological Recanto.

Το θέαμα μοναδικό: τα δέντρα, το γρασίδι, και όλα τα μονοπάτια του πάρκου βυθίστηκαν στο νερό. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν ότι τα νερά του ποταμού Olho D’Agua είναι ιδιαίτερα καθαρά, καθώς βρίσκεται στο εσωτερικό ενός καλά διατηρημένου δάσους, μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι επισημαίνουν στους επισκέπτες να μην πετάνε σκουπίδια σε αυτό και φροντίζουν ώστε να είναι πάντα καθαρό.

Ο δασοφύλακας κατέγραψε με την κάμερά του ένα εκπληκτικό βίντεο, ακολουθώντας τα μονοπάτια του …υδάτινου πάρκου. Σε αυτό φαίνεται να διασχίζει και ένα γεφυράκι, το οποίο δείχνει να μην οδηγεί πουθενά.

Πρόκειται για ένα σπάνιο συμβάν, ενώ όπως είπαν οι υπεύθυνοι, μέχρι το τέλος της ημέρας η στάθμη του νερού είχε κατέβει στα φυσιολογικά επίπεδα, και το πάρκο επανήλθε στην αρχική του κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ