ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Μπουλούτ: Αν δώσει εντολή ο Ερντογάν θα υπερασπιστούμε τα Ίμια μέχρι θανάτου

Προκαλεί ο Μπουλούτ: Αν δώσει εντολή ο Ερντογάν θα υπερασπιστούμε τα Ίμια μέχρι θανάτου
twitter/@abdbozkurt

Λίγες ώρες μετά τις απειλές του περί χτυπήματος της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αν επιχειρηθεί στην περιοχή οτιδήποτε που δεν έχει εγκριθεί από την Άγκυρα, ακόμη μία τοποθέτηση του Γιγίτ Μπουλούτ, επιφανή συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί αίσθηση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση TRT, αν η Ελλάδα επιχειρήσει να ανέβει στα Ίμια, ο αρχιστράτηγος (όπως χαρακτηρίζει τον Ερντογάν) μπορεί να δώσει διαταγή να μην αφήσουν κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί.

«Ανεβήκατε τότε εκεί. Κάνατε σόου. Γιατί επιστρέφετε στα δύο μίλια; Αν ήταν η παλιά Τουρκία, θα ανέβαιναν;», διερωτήθηκε και επισήμανε πως η διαταγή του Ερντογάν θα είναι αντίσταση μέχρι θανάτου.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφορικά με την δήλωσή του περί παλιάς Τουρκίας, αυτή ήταν μία χώρα «που δεν μπορούσε να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα. Κατά καιρούς είχαμε τις αδυναμίες μας. Στο παρελθόν, θα ανέβαιναν. Αλλά σήμερα υπάρχει ένας αποφασιστικός ηγέτης. Ξέρετε τί είναι το σημαντικό για το στρατό; Να δώσει ο αρχιστράτηγος διαταγή».

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Όταν ο αρχιστράτηγος πει δεν θα ανεβείτε εκεί, ο στρατός έχει λάβει τη διαταγή. Αυτή η διαταγή είναι διαταγή που λέει ‘αν χρειαστεί, θα πεθάνω’. Σε εκείνη τη βραχονησίδα δεν μπορεί να ανέβει κανείς. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας, παρακαλώ ανεβείτε και μην επιστρέφετε στα δύο μίλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ