ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Περισσότερες από 100 καταθέσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Σλοβακία: Περισσότερες από 100 καταθέσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου
REUTERS/Radovan Stoklasa

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία της Σλοβακίας στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ.

Η δολοφονία του 27χρονου δημοσιογράφου και της αρραβωνιαστικιάς του, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους την 25η Φεβρουαρίου, οδήγησε στην ευρύτερη αστυνομική έρευνα που διεξάγεται στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η υπόθεση συντάραξε τη χώρα και την κυβέρνησή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του Κούτσιακ πιθανόν σχετίζεται με το δημοσιογραφικό έργο του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση -κατόπιν άφησαν ελεύθερους- επτά ανθρώπους τα ονόματα των οποίων αντιστοιχούσαν με εκείνα των προσώπων για τα οποία είχε γράψει ο Κούτσιακ στο τελευταίο του άρθρο. Το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του, αφορούσε την πιθανή σχέση μεταξύ της μαφίας με Ιταλούς επιχειρηματίες στην ανατολική Σλοβακία.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα και σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, επισήμανε ότι δεν θα μπορέσει να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες έπειτα από εντολή των εισαγγελικών Αρχών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρόμπερτ Κάλινακ, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί ή αλλιώς να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενημέρωσε μια κοινοβουλευτική επιτροπή για την εξέλιξη των ερευνών.

«Η μεγαλύτερη ποτέ ομάδα ερευνητών εργάζεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του. Περισσότεροι από 100 μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει» επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ