ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Σκότωσαν τίγρη της Σουμάτρας και την κρέμασαν έξω από δημόσιο κτήριο

Ινδονησία: Σκότωσαν τίγρη της Σουμάτρας και την κρέμασαν έξω από δημόσιο κτήριο
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/KEN BOHN HANDOUT

Μία σπάνια τίγρη της Σουμάτρα βασανίστηκε και κρεμάστηκε από κατοίκους χωριού της Ινδονησίας καθώς πίστευαν πως πρόκειται για ένα υπερφυσικό ον.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Sky News, όταν κάτοικοι του χωριού Hatupangan βρήκαν και ακολούθησαν την τίγρη στη ζούγκλα. Όταν τους αντιλήφθηκε, επιτέθηκε στην ομάδα των χωρικών και τραυμάτισε δύο από αυτούς σοβαρά.

Ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους του χωριού να μην βλάψουν το άγριο ζώο το οποίο είχε εντοπιστεί στην περιοχή πριν από αρκετές εβδομάδες, ωστόσο, ως φαίνεται, τους αγνόησαν.

"Δυστυχώς, δεν άκουγαν, επέμειναν να σκοτώσουν την τίγρη", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικών Πόρων, στη Jakarta Post προσθέτοντας ότι ένας από τους άνδρες της υπηρεσίας προσπάθησε να προστατεύει το ζώο, όμως δεν τα κατάφερε.

Αργότερα, αφού εντόπισαν την τίγρη να κοιμάται κοντά στο σπίτι ενός κατοίκου του χωριού, την πλησίασαν και άρχισαν να την χτυπούν με δόρατα στην κοιλιά. Στη συνέχεια, την τοποθέτησαν σε ένα ξύλινο στήριγμα οροφής ενός κτιρίου, κάνοντας το σώμα της δημόσιο θέαμα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, από το σώμα της τίγρη έλειπαν εσωτερικά όργανα και πιστεύεται ότι κάποιοι τα πήραν για να τα πουλήσουν ή για να τα χρησιμοποιήσουν με άλλους τρόπους που συνδέονται με την μαγεία.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, κάποιοι πίστευαν πως το άγριο ζώο ήταν ένα «siluman» ένα πλάσμα δηλαδή που μπορεί να αλλάζει την εξωτερική του εμφάνιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ