ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο της FSB συνετρίβη στην Τσετσενία

Ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο της FSB συνετρίβη στην Τσετσενία
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MARCIN BIELECKI

Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Μ-8, που ανήκε στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της Τσετσενίας, όταν προσέκρουσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι από τους επτά επιβαίνοντες. 

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε μια προγραμματισμένη πτήση, απέδωσε τη συντριβή σε παραβιάσεις των κανόνων πτήσεων και άσκησε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 351 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσία, ενώ στο τόπο του δυστυχήματος διεξάγεται έρευνα για τα αιτία της συντριβής.

Το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 13.15 ώρα Μόσχας, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την μεθόριο με τη Γεωργία, σύμφωνα με τις αρχές της Τσετσενίας.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ελικόπτερο συνετρίβη σε χαράδρα, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Χιλντεχάρα.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti «το ελικόπτερο κατά την προσγείωση του ακούμπησε με τους έλικες το έδαφος, ανετράπη και έπεσε στην χαράδρα».

Το υπουργείο Υγείας της Τσετσενίας, ανέφερε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα εκ των οποίων οι έξι σκοτώθηκαν, ενώ ένας εκ των επιβαινόντων ανασύρθηκε από τα συντρίμμια βαριά τραυματισμένος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν έξι ομάδες διασωστών και γιατρών από τις υπηρεσίες συνδρομής του υπουργείου Υγείας της Τσετσενίας.

Συγκεχυμένες ήταν αρχικά και οι πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το ελικόπτερο, καθώς μια πηγή φέρεται να δήλωσε στο Ria Novosti ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν «ευνοϊκές» ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι χιόνιζε και έβρεχε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ