ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τραμπ με Μακρόν, Σι και Άμπε για τη Β. Κορέα

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τραμπ με Μακρόν, Σι και Άμπε για τη Β. Κορέα
REUTERS/Kevin Lamarque

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκο.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την Πιονγιάνγκ, αλλά και για το μέτρο επιβολής δασμών εισαγωγής στον χάλυβα και το αλουμίνιο για την αγορά ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε σήμερα, Σάββατο και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Για το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε στο Twitter: “Ο πρόεδρος Σι εκτιμά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΗΠΑ για την διπλωματική επίλυση του προβλήματος κι όχι την επιλογή της δυσοίωνης εναλλακτικής λύσης.”

Τέλος, ο Τραμπ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με επίκεντρο τη Βόρεια Κορέα και το διμερές εμπόριο.

«Μίλησα με τον πρωθυπουργό Άμπε της Ιαπωνίας, που είναι πολύ ενθουσιασμένος με τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, συζητήσαμε για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, υπό πολύ καλύτερους όρους. Αυτή τη στιγμή το εμπορικό έλλειμμα ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι δίκαιο ή βιώσιμο. Όλα θα επιλυθούν!» επισήμανε στο twitter του ο μεγιστάνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ