Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι απειλές της Βρετανίας για κυρώσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες
Πηγή: REUTERS/Sergei Karpukhin

«Oι απειλές της Βρετανίας να στοχοθετήσει τη Μόσχα με τιμωρητικές κυρώσεις για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, δεν θα μείνουν αναπάντητες». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι οι «ανούσιες» κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας συνιστούν πρόκληση, καθώς οι βρετανικές Αρχές επιχειρούν να «κηλιδώσουν» τη φήμη της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία έχει δώσει διορία στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έως τα μεσάνυχτα απόψε ώστε να εξηγήσει πώς ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον ενός Ρώσου διπλού πράκτορα.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την επίθεση και θα αγνοήσει το τελεσίγραφο μέχρι το Λονδίνο να παραδώσει δείγματα της νευροτοξικής ουσίας και αρχίσει να συμμορφώνεται με τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Οποιαδήποτε απειλή σχετικά με την επιβολή "κυρώσεων" σε βάρος της Ρωσίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η βρετανική πλευρά πρέπει να το κατανοήσει αυτό», σημειώνεται. 

Στο δελτίο Τύπου, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι διαμαρτύρεται «σθεναρά εναντίον των ανούσιων κατηγοριών που διατυπώνουν οι βρετανικές Αρχές κατά της Ρωσίας».

«Αυτό το περιστατικό αποτελεί μια νέα ευτελή απόπειρα των βρετανικών Αρχών να δυσφημίσουν τη Ρωσία», καταλήγει. 


Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: 522 παιδιά βρίσκονται μαζί με γονείς τους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Πομπέο: «Σύντομα» η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Στους δρόμους οι Βρετανοί - Ζητούν δημοψήφισμα για τη συμφωνία για το Brexit

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα παραμένει πυρηνική απειλή