ΚΟΣΜΟΣ

«Η βία των όπλων μου στέρησε έναν καλό φίλο»: Και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ διαδήλωσε κατά της οπλοκατοχής

«Η βία των όπλων μου στέρησε έναν καλό φίλο»: Και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ διαδήλωσε κατά της οπλοκατοχής
REUTERS/Shannon Stapleton

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων κατά της οπλοκατοχής, όμως στη διαμαρτυρία της Νέας Υόρκης, ένα «σκαθάρι» «έκλεψε» τις εντυπώσεις.

Ο λόγος για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος κατέβηκε στους δρόμους και ένωσε τη φωνή του με εκείνη χιλιάδων άλλων ανθρώπων, κατά της χρήσης όπλων. Και πώς θα μπορούσε να λείπει εξάλλου, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο CNNi, τα όπλα του στέρησαν έναν από τους καλύτερους φίλους του.

Φορώντας ένα μπλουζάκι με τυπωμένο πάνω σε αυτό το σύνθημα «Μπορούμε να τερματίσουμε τη βία των όπλων» το πρώην μέλος των θρυλικών Beatles, διαδήλωσε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, καθώς ο σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν για εκείνον πολύ σημαντικός, δεδομένου ότι ένα όπλο στέρησε τη ζωή ενός εκ των καλύτερων φίλων του, του Τζον Λένον.

«Ήρθα απλώς για να υποστηρίξω τον κόσμο. Δεν ξέρω αν μπορούμε πραγματικά να σταματήσουμε τη βία των όπλων, όμως είμαι εδώ, κάνοντας ό,τι μπορώ για αυτόν τον σκοπό», είπε ο ΜακΚάρτνεϊ υπενθυμίζοντας πως «ένας από τους καλύτερούς μου φίλους έχασε τη ζωή του από όπλο, κάπου εδώ γύρω. Είναι τόσο σημαντικό για μένα».

Ο Τζον Λένον, δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη πριν από 37 χρόνια, όταν ενώ περπατούσε στο Μανχάταν μαζί με τη σύζυγό του Γιόκο Όνο, δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς.

Paul McCartney was at the march in New York, close to the site where his friend John Lennon was shot to death, By Dakin Andone, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ