ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότοι λένε ότι είδαν... UFO πετώντας πάνω από την Αριζόνα

Πιλότοι λένε ότι είδαν... UFO πετώντας πάνω από την Αριζόνα
Pixabay

Δύο πιλότοι εμπορικών πτήσεων που πετούσαν πάνω από την έρημο της Αριζόνα ισχυρίζονται ότι είδαν... αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (ΑΤΙΑ) να περνάει από πάνω τους, μετέδωσε μια ραδιοφωνική μετάδοση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA).

Πιο συγκεκριμένα, ένας πιλότος της Learjet και ένας των Αμερικανικών Αερογραμμών είδαν το «αντικείμενο» στις 24 Φεβρουαρίου και ενημέρωσαν τον περιφερειακό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο Αλμπουκέρκι.

- «Ήταν κάποιος από πάνω μας, ο οποίος μας πέρασε πριν από 30 δευτερόλεπτα;», ρωτά ο πιλότος της Learjet στη σύντομη συνομιλία.

- «Αρνητικό» ήταν η απάντηση του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

- «Οκ, κάτι πέρασε πάντως», είπε ο πιλότος.

- «Ένα ούφο», απάντησε αμέσως κάποιος.

- «Ναι», απαντά ο πιλότος με ένα συγκρατημένο χαμόγελο.

Μια δεύτερη παρατήρηση

Μερικά λεπτά αργότερα, ο ελεγκτής της FAA ειδοποίησε σχετικά ένα αεροπλάνο των Αμερικανικών Αερογραμμών που πετούσε στην περιοχή, σύμφωνα με την ηχογράφηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

- «American 1905, ειδοποίησέ με ένα περάσει οτιδήποτε από πάνω σου στα επόμενα 15 μίλια», λέει ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

- «Να σε ειδοποιήσω αν περάσει κάτι από πάνω μας;» απαντά έκπληκτος ο πιλότος.

- «Καταφατικά» λέει ο ελεγκτής και συνεχίζει: «Είχαμε ένα αεροσκάφος μπροστά σου, το οποίο ανέφερε ότι κάτι πέρασε από πάνω του και δεν είχαμε κανέναν στόχο. Επομένως ειδοποίησέ με αν δεις κάτι να πετάει από πάνω σου».

Πολύ σύντομα, ο πιλότος ειδοποίησε τον ελεγκτή αναφέροντας επίσης το μυστηριώδες αντικείμενο. «Εδώ το American 1095. Κάτι πέρασε μόλις από πάνω μας. Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά βρισκόταν τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες πόδια πάνω από μας», είπε ο πιλότος.

Σύμφωνα με το FlightRadar24, το αεροσκάφος των αμερικανικών αερογραμμών, ένα Airbus A321, πετούσε από το Σαν Ντιέγκο με προορισμό το Ντάλλας.

Η American Airlines ανέθεσε όλες τις ερωτήσεις στην FAA.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το αντικείμενο που είδαν οι πιλότοι ήταν UFO. Ο ελεγκτής δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι υπήρχε άλλο ιπτάμενο αντικείμενο στην περιοχή εκείνη την ώρα.

Εκπρόσωπος της FAA δήλωσε, πάντως, ότι το αντικείμενο δεν ήταν απαραίτητα κάτι εξωγήινο.

"Έχουμε στενή συνεργασία με αρκετούς άλλους οργανισμούς και χειριζόμαστε με ασφάλεια στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη όλων των τύπων σε αυτήν την περιοχή καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των μετεωρολογικών αερόστατων μεγάλων αποστάσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της FAA.

Ήταν ένα μετεωρολογικό αερόστατο;

Ο πιλότος δεν πιστεύει ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα μετεωρολογικό αερόστατο.

Όταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ρώτησε περισσότερα για το αντικείμενο, ο πιλότος των αμερικανικών αερογραμμών είπε ότι δεν ήταν σίγουρος «εάν επρόκειτο για αερόστατο ή όχι».

Περιέγραψε μόνο ότι είχε «μεγάλη αντανάκλαση» και «ταξιδεύει αρκετές χιλιάδες πόδια από πάνω μας προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Η περίεργη... συνάντηση συνέβη κοντά στο Roswell στο Νέο Μεξικό –μια πόλη που έγινε συνώνυμη με την εξωγήινη δραστηριότητα το 1947 μετά από αναφορές ότι ένα ιπτάμενο αντικείμενο συνετρίβη σε ένα χωράφι.

Οι Αρχές είπαν τότε ότι επρόκειτο για ένα μετεωρολογικό αερόστατο, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει χιλιάδες Αμερικανούς από το να σκαρφίζονται τις δικές τους... εξωγήινες θεωρίες.

Pilots say they spotted UFOs while flying over Arizona

By Nicole Chavez and Dave Alsup, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ