ΚΟΣΜΟΣ

Η εξιλέωση ενός γλύπτη: Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε την αποτυχημένη προτομή του Ρονάλντο επανέρχεται…

Η εξιλέωση ενός γλύπτη: Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε την αποτυχημένη προτομή του Ρονάλντο επανέρχεται…
REUTERS/Denis Balibouse

Ο γλύπτης,  ο οποίος πέρυσι προκάλεσε σάλο με μια ομολογουμένως ατυχή προτομή  του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από χρήστες των social media, επανήλθε... 

Η εν λόγω προτομή που είχε επιμεληθεί ο γλύπτης Emanuel Santos, είχε τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα, το οποίο πήρε το όνομα του ποδοσφαιριστή και έκτοτε έκανε το γύρο του κόσμου.

Ένα χρόνο μετά, ο κ. Santos επιχειρεί να κλείσει τα στόματα των επικριτών του, με ένα καινούριο άγαλμα. Υπερασπιζόμενος το έργο του, είπε: «Δεν είμαι αυτό που τα μέσα με έκαναν να δείχνω».

Σε μια έντονα φορτισμένη συνέντευξη στο Bleacher Report, ο κ. Santos σημείωσε ότι τα πικρόχολα σχόλια για το αρχικό του έργο, προκάλεσαν σύγχυση στον ίδιο και στην οικογένειά του και τον έκαναν να απομονωθεί.

Μόλις του τέθηκε η πρόκληση να φτιάξει ένα πιο αντιπροσωπευτικό άγαλμα, ο κ. Santos είπε ότι το πλάνο του ήταν να δημιουργήσει μία προτομή του ποδοσφαιριστή με μια πιο σοβαρή έκφραση.

Παραδέχτηκε ότι είχε φόβους για πιθανή κριτική στο νέο του έργο, αλλά όπως είπε ήταν σημαντικό να μην αφήσει αυτό να τον αποτρέψει από την ολοκλήρωσή του.

«Θέλω ο γιος μου να καταλάβει ότι αν απολαμβάνει να κάνει κάτι πολύ, δεν πρέπει να αφήνεται να ηττηθεί από την αρνητική κριτική».

«Μου άρεσε το αποτέλεσμα (της πρώτης προτομής) και ήμουν πολύ περήφανος για αυτό. Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ακριβώς ίδιο», λέει προσθέτοντας ότι είχε γελάσει από ευχαρίστηση όταν το ολοκλήρωσε.

Την ώρα των αποκαλυπτηρίων του πρωτοτύπου, είχε πει ότι «δεν ήταν τόσο απλή δουλειά» η κατασκευή του και ότι «ήταν θέμα γούστου». «Είναι αδύνατο να ικανοποιήσεις και τους Έλληνες και τους Τρώες. Ούτε ο Ιησούς δεν ικανοποίησε τους πάντες», είχε πει.

Σημειώνεται ότι το πρωτότυπο έργο, το οποίο το έφτιαξε σε 15 μέρες, θα βρίσκεται σε μόνιμη έκθεση έξω από την είσοδο του τερματικού σταθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ