ΚΟΣΜΟΣ

13χρονος έπεσε από τα οκτώ μέτρα σε λύματα αλλά κατάφερε να σωθεί

13χρονος έπεσε από τα οκτώ μέτρα σε λύματα αλλά κατάφερε να σωθεί
Facebook/Los Angeles Fire Department

Ο 13χρονος Jesse Hernandez βρισκόταν την Κυριακή 1η Απριλίου στο πάρκο Griffith με την οικογένειά του, όταν ξαφνικά έπεσε σε οκτώ μέτρα βάθος και προσγειώθηκε σε ποτάμι λυμάτων.

Συγκεκριμένα, την ώρα που έπαιζε με τα υπόλοιπα παιδιά, κοντά σε κάποιες ξύλινες σανίδες που είχαν τοποθετηθεί πάνω από έργα συντήρησης σε σύστημα αποχέτευσης, μία από αυτές έσπασε, με αποτέλεσμα το μικρό αγόρι να πέσει σε οκτώ μέτρα βάθος, να προσγειωθεί σε ποτάμι λυμάτων και να παρασυρθεί, με συνέπεια να αγνοείται για περισσότερες από δώδεκα ώρες.

Το τοξικό αποχετευτικό σύστημα της πόλης καταλήγει στον ποταμό του Λος Άντζελες.

Τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον Jesse ενημέρωσαν τους γονείς του, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Άρχισαν οι έρευνες και η αναζήτησή του στο σύστημα υπόγειων σωληνώσεων. Για τον εντοπισμό του, οι Αρχές χρησιμοποίησαν ειδικές κάμερες με τις οποίες είδαν αποτυπώματα του χεριού του, σε σωλήνα.

Στο σημείο κατέφθασε σωστικό συνεργείο και άνοιξε φρεάτιο.

«Το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν “βοήθεια” δήλωσε ο Adel Hagehalil, βοηθός γενικού διευθυντή στο υγειονομικό τμήμα της πόλης, πριν συμπληρώσει πως οι εκσκαφείς πρώτα έφθασαν σε τρία μέτρα βάθους του σωλήνα και μετά τον εντόπισαν.

«Είχε γραπώσει μία μάνικα» σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η πρώτη κίνηση των αρμόδιων ήταν να προσφέρουν στον μικρό τις πρώτες βοήθειες και να του ρίξουν λίτρα νερού για να τον καθαρίσουν, κυρίως στο πρόσωπο. Ο 13χρονος ζήτησε αμέσως να καλέσει τη μητέρα του και να την ενημερώσει πως είναι εντάξει.

Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του χρειάστηκαν εκατό άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ