ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με το θάνατο οικογένειας στις ΗΠΑ: Ατύχημα ή δολοφονική πράξη;

Μυστήριο με το θάνατο οικογένειας στις ΗΠΑ: Ατύχημα ή δολοφονική πράξη;
EPA/LYNN BO BO/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστήριο κυριαρχεί γύρω από το θάνατο μίας οικογένειας στις ΗΠΑ. Το όχημα της έπεσε από έναν γκρεμό σε ακτή της Βόρειας Καλιφόρνια στις 26 Μαρτίου και οι Αρχές αγνοούν αν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οι γονείς και τρία από τα παιδιά τους, ενώ αγνοούνται ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας 12, 15 και 16 ετών. Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν αν επέβαιναν μέσα στο όχημα όταν έπεσε από τον γκρεμό μέσα στη θάλασσα.

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το CNNi, για το μυστήριο έως και τώρα.

Τα παιδιά

Τα παιδιά είχαν υιοθετηθεί από το Τέξας το 2006 και 2009, σύμφωνα με την Tiffani Butler, εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομικού Τμήματος της εν λόγω πολιτείας. Παραμένει άγνωστο αν και τα έξι παιδιά – ήταν όλα υιοθετημένα – είχαν δοθεί στην οικογένεια με νόμιμες διαδικασίες.

Αρχικώς, το 2006, υιοθετήθηκαν η Abigail, η Hannah και ο Markis, τρία αδέλφια από το Κολοράντο. Ακόμη τρία αδέλφια η Sierra, ο Jeremiah και ο Devonte, έγιναν μέλος της ίδιας οικογένειας το 2009.

Ο Devonte, ο οποίος είναι αφροαμερικανός, είχε γίνει ευρέως γνωστός το 2014, όταν μία φωτογραφία του είχε γίνει viral στο διαδίκτυο. Το καρέ, που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, τον έδειχνε να αγκαλιάζει έναν λευκό αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον σχετικά με τις δολοφονίες μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Το μοιραίο δυστύχημα

Το όχημα της οικογένειας, ένα φορτηγό, έπεσε από τεράστιο ύψος μέσα στη θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα έχουν κάνει γνωστά οι Αρχές ασφαλείας. Τα πτώματα των γονιών βρέθηκαν εντός του οχήματος, ενώ οι σοροί των παιδιών ήταν εκτός του αυτοκινήτου.

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο όπου το αυτοκίνητο έπεσε, πράγμα που θα έδειχνε ότι ο οδηγός προσπάθησε να σταματήσει την μοιραία πτώση.

Ένας περαστικός είδε το όχημα μέσα στο νερό, όμως δεν υπάρχει καμία μαρτυρία σχετικά με την πτώση, πράγμα που δημιουργεί ιδιαίτερες δυσκολίες στις έρευνες που γίνονται για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Την Κυριακή, σε ενημέρωσή της η αστυνομία ανέφερε πως οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως το περιστατικό ίσως ήταν σκόπιμη ενέργεια.

Υπάρχουν «πολύ πρώιμες ενδείξεις», πως η Hannah, ο Devonte και η Sierra – τα τρία παιδιά που αγνοούνται – ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά είναι επίσης πιθανό να έμειναν πίσω με φίλους τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υποψίες για κακοποίηση των παιδιών

Ο Devonte και μία από τις αδελφές του είχαν κάποτε πει σε έναν γείτονα, τον Bruce DeKalb, πως οι γονείς τους δεν τους φέρονταν καλά. Ο ίδιος θυμήθηκε κάποιες παράξενες συναντήσεις που είχε με τα παιδιά.

«Ένα από τα κορίτσια ήρθε στην πόρτα μου στις 1:30 τα ξημερώματα και μου είπε ότι χρειάζεται βοήθεια, πως οι γονείς της της συμπεριφέρονται άσχημα και πως θέλει να την προστατεύσουμε», θυμήθηκε ο γείτονας. «Την πήγαμε πίσω στους γονείς της και επιστρέψαμε το επόμενο πρωί για να ελέγξουμε πώς πήγαιναν τα πράγματα. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά και από κει και πέρα δεν ασχοληθήκαμε άλλο».

«Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο Devonte ξεκίνησε να έρχεται σπίτι μας και να ζητά φαγητό γιατί, όπως είπε, δεν του έδιναν να φάει ως τιμωρία», σημείωσε ο DeKalb. «Αρχικά γινόταν μία φορά την ημέρα και μετά ξεκίνησε να έρχεται τρεις φορές τη μέρα. Πέρασε μία εβδομάδα και αποφασίσαμε πως πρέπει να ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια».

Οι γείτονες κάλεσαν τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, όμως, δυστυχώς, όταν έφτασαν στην οικεία της οικογένειας, οι γονείς δεν άνοιξαν την πόρτα και την επόμενη μέρα πήραν το αυτοκίνητο και έφυγαν.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι γείτονες τους είδαν.

Με πληροφορίες από: What we know about the mysterious California crash that killed five family members, by Darran Simon and Rosalina Nieves, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ