ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση YouTube: 39χρονη ακτιβίστρια η δράστης

Επίθεση YouTube: 39χρονη ακτιβίστρια η δράστης
GRAEME MACDONALD/via REUTERS

Η δράστης της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια ταυτοποιήθηκε στο πρόσωπο της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων, Nasim Aghdam.

Η 39χρονη Aghdam είχε πολλάκις κατηγορήσει το YouTube πως κάνει παρεμβάσεις στα βίντεο του καναλιού της και τα views της. Στην προσωπική της ιστοσελίδα, ανέφερε πως το μέσο δεν έδινε ίδιες ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους τους χρήστες του.

«Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες ανέλιξης στο YouTube ή οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο ανάρτησης βίντεο, αν το θέλουν, το κανάλι σας δεν θα γίνει πιο δημοφιλές».

Σε άλλες αναρτήσεις στο site της προειδοποιούσε τον κόσμο για την «δικτατορία που υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου».

«Προσοχή! Η δικτατορία υπάρχει σε όλες τις χώρες, αλλά (εφαρμόζεται) με διαφορετικές τακτικές!»

Η 39χρονη Nasim Aghdam εξαπέλυσε χθες, Τρίτη, ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube, τραυματίζοντας τρία άτομα.

Στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.

Ένας άντρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, η δεύτερη τραυματίας είναι επίσης σοβαρά, ενώ η κατάσταση της τρίτης δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι Αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα κίνητρα της 39χρονης, όμως θεωρείται πως γνώριζε τουλάχιστον το ένα εκ των θυμάτων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ