ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν για τους δασμούς στο εμπόριο: Δεν στηρίζουμε μέτρα αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ

Κομισιόν για τους δασμούς στο εμπόριο: Δεν στηρίζουμε μέτρα αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/XINHUA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποστηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφορικά με την προτεινόμενη λίστα της Ουάσιγκτον με κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25%.

«Καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν ότι οι εμπορικές τους ενέργειες συμβαδίζουν με τον ΠΟΕ. Θα αναλύσουμε τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τη συμβατότητά τους με τον ΠΟΕ», δήλωσε ο Ροζάριο, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου Xinhua για τη λίστα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ΕΕ έχει λάβει υπόψη της τις αμερικανικές ενέργειες σε βάρος της Κίνας βάσει του Άρθρου 301 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας και παρακολουθεί στενά τις σχετικές έρευνες που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017.

Ο Ροζάριο υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ρόλου του ΠΟΕ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των διαφορών στο εμπόριο.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η ΕΕ πιστεύει πως τα μέτρα θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται εντός του πλαισίου του ΠΟΕ, που παρέχει πολυάριθμα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση των εμπορικών διαφορών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ