ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οικογένεια μηνύει γιατρό που χρησιμοποίησε το σπέρμα του σε τεχνητή γονιμοποίηση

ΗΠΑ: Οικογένεια μηνύει γιατρό που χρησιμοποίησε το σπέρμα του σε τεχνητή γονιμοποίηση
Pixabay

Μία απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ. Μία 36χρονη ανακάλυψε πως βιολογικός της πατέρας είναι ο γιατρός που ξεγέννησε τη μητέρα της. Ο γιατρός χρησιμοποίησε – εν αγνοία  των γονέων της – το δικό του σπέρμα κατά τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Η Κέλι Ράουλετ έστειλε δείγμα DNA σε μία ειδική ιστοσελίδα για να βρει το γενεαλογικό της δέντρο, όμως εξεπλάγη όταν είδε πως η ιστοσελίδα εμφάνιζε άλλο άτομο ως πατέρα της. Μίλησε με τη μητέρα της, Σάλι Άσμπι, και εκείνη, όταν έμαθε το όνομα του ανθρώπου που εμφανιζόταν ως πατέρας, κατάλαβε τι συνέβη.

Αρχικά, όπως αναφέρει το BBC, επικοινώνησε μόνο με τον πρώην – πλέον – σύζυγό της, Χάουαρντ Φάουλερ, για να του πει τι συνέβη, μη θέλοντας να στεναχωρήσει το παιδί της, όμως η 36χρονη βρήκε το πιστοποιητικό γέννησης της, είδε το όνομα του γιατρού και πανικόβλητη κάλεσε τους γονείς της, απαιτώντας να μάθει την αλήθεια.

Όπως της αποκάλυψαν οι γονείς της, το 1980 αποφάσισαν να επισκεφθούν μία κλινική τεχνητής γονιμοποίησης, καθώς δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν.

Μαζί με τον γιατρό τους, γυναικολόγο μαιευτήρα Τζέραλντ Μόρτιμερ, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην γονιμοποίηση της Άσμπι με το σπέρμα του Φάουλερ και ενός αγνώστου δωρητή, ο οποίος – όπως ζήτησαν από τον γιατρό – ήθελαν να είναι ένας φοιτητής Πανεπιστημίου, ύψους 1,80 μέτρων, με καστανά μαλλιά και μπλε μάτια.

Ο Μόρτιμερ όμως, αντί να χρησιμοποιήσει το σπέρμα δωρητή, χρησιμοποίησε το δικό του.

H 36χρονη αποφάσισε να κάνει μήνυση στον γιατρό, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για απάτη, ιατρική αμέλεια και κακοποίηση.

«Ο δρ. Μόρτιμερ ήξερε πως η Κέλι Ράουλετ ήταν η βιολογική του κόρη, αλλά δεν το αποκάλυψε αυτό στην Άσμπι ή τον Φάουλερ», αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά και τονίζεται πως ο γιατρός εν γνώσει του απέκρυψε πως χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα. Οι γονείς της 36χρονης, άλλωστε, δηλώνουν πως δεν θα συναινούσαν ποτέ αν γνώριζαν τι σκόπευε να κάνει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αποκάλυψε πως προχώρησαν στη μήνυση ώστε να τεθούν όλοι οι υπεύθυνοι προ των ευθυνών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ