ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Έχουμε χάσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα αλλά θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό

Τραμπ: Έχουμε χάσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα αλλά θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό
REUTERS/Kevin Lamarque

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χάσει τον όποιο εμπορικό πόλεμο υπερασπιζόμενος τους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλει η Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα λέγοντας ότι η κίνηση αυτή μπορεί να έχει ένα «μικρό κόστος» αλλά οι ΗΠΑ μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ καλύτερα έτσι.

«Έχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο. Δεν έχουμε εμπορικό πόλεμο, τον έχουμε χάσει», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης 77 WABC και στην εκπομπή "Bernie & Sid".

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει καθόλου κόστος αλλά υπάρχει αύξηση 40% στις αγορές, 42%, επομένως μπορεί να χάσουμε λίγο από αυτό. Αλλά όταν τελειώσει θα έχουμε μια πολύ ισχυρότερη χώρα. Επομένως, μπορεί να δεχτούμε ένα πλήγμα, αλλά ξέρετε κάτι, στο τέλος θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτό», είπε ο Τραμπ.

Χθες, ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να αρχίσει να μελετά την επιβολή επιπρόσθετων δασμών, αξίας «100 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σε βάρος της Κίνας, κλιμακώνοντας κι άλλο την ήδη υψηλή ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου όσον αφορά το εμπόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ