ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος που φέρεται να σκότωσε τους ιδιοκτήτες του γλιτώνει την ευθανασία

Σκύλος που φέρεται να σκότωσε τους ιδιοκτήτες του γλιτώνει την ευθανασία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA/FELIPE TRUEBA

Μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινωνίας κινητοποιήθηκε προκειμένου να μην θανατωθεί ο Chico, ο οποίος σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, θεωρείται ο υπεύθυνος για τον θάνατο των αφεντικών του.

Ο σκύλος, ράτσας τεριέ, εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη σε διαμέρισμα στο Αννόβερο της Γερμανίας, από τις Αρχές. Δίπλα του βρέθηκαν τα άψυχα σώματα μίας 52χρονης γυναίκας και του 27χρονου γιου της, οι οποίοι ήταν και οι ιδιοκτήτες του.

Ο ιατροδικαστής μετά την εξέταση των σορών συμπέρανε πως και οι δύο άνθρωποι κατέληξαν μετά από έντονη αιμορραγία που υπέστησαν από επίθεση του ζώου.

Σύμφωνα με το Guardian, οι Αρχές αποφάσισαν να θανατώσουν τον σκύλο, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει, αφού συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 250.000 υπογραφές που ζητούσαν την προστασία του Chico.

5acc73c41f0000260616cbf4


Πηγή: change.org

Για το τετράποδο οργανώθηκε καμπάνια με τίτλο “Let Chico Live”, ενώ ο εκπρόσωπος της πόλης, Udo Möller, δήλωσε πως οι Αρχές είναι έτοιμες να παραδεχθούν πως έκαναν λάθος που δεν είχαν απομακρύνει τον σκύλο από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι τον είχαν εκπαιδεύσει για να πολεμάει.

Ανέφερε επίσης πως εξετάζεται η πιθανότητα μεταφοράς του σε ένα ασφαλές μέρος που θα φιλοξενεί σκύλους με συμπεριφορικές δυσκολίες. «Εξετάζουμε αν μία τέτοια εγκατάσταση θα είναι σε θέση να διασφαλίσει πως ο σκύλος δεν θα είναι πλέον κίνδυνος για το κοινό».

Τοπικές εφημερίδες έγραψαν πως ο σκύλος είχε αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες πριν οκτώ χρόνια, λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή ο πρώην σύζυγος της 52χρονης γυναίκας, ο οποίος της είχε επιτεθεί με τσεκούρι το 2005.

Από την επίθεση αυτή η γυναίκα αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ όπως είχε πει σε γείτονές της, αγόρασε τον Chico για να προστατέψει την ίδια και τα παιδιά της.

Δεκάδες μέλη φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες ενάντια στην ευθανασία του Chico την προηγούμενη εβδομάδα.

Μερικοί μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν το ζώο, παρόλο που γνωρίζουν την κατάσταση.

5acc74011f0000260616cbf7


Πηγή: change.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ