ΚΟΣΜΟΣ

Ομάρ Σαρίφ: Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον ηθοποιό

Ομάρ Σαρίφ: Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον ηθοποιό
EPA/NIVIERE/VILLARD/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Doodle της Google. Ο Αιγύπτιος ξεκίνησε την καριέρα του από την εφηβεία και κατέκτησε τον κόσμο με το ταλέντο του. Έγινε ευρέως γνωστός με τον ρόλο του Λώρενς της Αραβίας το 1962 και καταξιώθηκε ως Δόκτωρ Ζιβάγκο ύστερα από τρία χρόνια.

Η ζωή του, εκτός της μεγάλης οθόνης, παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Παρακάτω ακολουθούν πέντε πληροφορίες που ίσως σας είναι άγνωστες για τη ζωή του.

1. Ήταν πρωταθλητής στο μπριτζ

Ο Ομάρ Σαρίφ, σύμφωνα με την Independent, έμαθε να παίζει μπριτζ στα γυρίσματα ταινίας, ώστε να περνά τον χρόνο του. Σύντομα ανέπτυξε μεγάλο πάθος για το παιχνίδι. Έγινε επαγγελματίας παίκτης και είχε καταφέρει να μπει στη λίστα με τους 50 καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Τη δεκαετία του 1970 έγραφε μία στήλη στη Chicago Tribune για το μπριτζ και έχει υπογράψει και μία σειρά από βιβλία γι’ αυτό.

«Προτιμώ να παίζω μπριτζ απ’ ότι να παίζω σε κακές ταινίες», είπε πει κάποτε. Σταμάτησε να παίζει όμως, αποκαλύπτοντας πως η αγάπη του για το παιχνίδι έχει γίνει εμμονή.

2. Είχε δείρει τον μουσικό και ηθοποιό Ίαν Ντούρι

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σε ένα κλαμπ του Λονδίνου το 1985. Ο Ντούρι, υπό την επήρεια μέθης, πλησίασε τον Σαρίφ, ο οποίος δειπνούσε με μία κυρία, για να του κάνει κριτική για την κινηματογραφική του δουλειά.

«Νομίζω πως η πρώτη ταινία που γύρισες ήταν η καλύτερη, όλες οι υπόλοιπες ήταν χάλια», του είπε.

Ένας άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ τους και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σαρίφ σηκώθηκε από τη θέση του και έριξε μια γροθιά στον Ντούρι.

Αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που ο Σαρίφ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Το 2003 είχε καταδικαστεί για την επίθεση εναντίον αστυνομικού σε καζίνο στο Παρίσι.

«Με έκανε ήρωα σε όλη τη Γαλλία», είπε πει αργότερα ο ηθοποιός. «Το να ρίξεις κεφαλιά σε έναν αστυνομικό είναι το όνειρο κάθε Γάλλου».

3. Ήταν μεγάλος φαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Χαλ Σίτι

Κάποτε έμενε στο ίδιο διαμέρισμα με τον ηθοποιό Τομ Κόρτνεϊ, που είχε γεννηθεί στην πόλη Χαλ. Εκείνη την περίοδο ο Κόρτνεϊ του μετέδωσε το πάθος του για την ομάδα.

Ο Σαρίφ υποστήριζε την Χαλ Σίτι σε όλη του την ζωή και μάλιστα είχε λάβει ένα τιμητικό μετάλλιο από το Πανεπιστήμιο της πόλης το 2010.

Ο Αιγύπτιος χολιγουντιανός αστέρας και ο άλλοτε συγκάτοικός του ξανασυναντήθηκαν το 2014 για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Χαλ Σίτι με την Άρσεναλ για τον τελικό του FA Cup.

4. Υποστήριζε πως είχε δεχθεί χιλιάδες προτάσεις γάμου

Ήταν ομολογουμένως ένας γοητευτικός άντρας και είχε πολλές κατακτήσεις. Ο ίδιος υποστήριζε πως είχε δεχθεί περίπου 3.000 προτάσεις γάμου μετά την πρεμιέρα της ταινίας Δόκτωρ Ζιβάγκο.

Παντρεύτηκε μόλις μία φορά, όμως, με την συμπατριώτισσά του ηθοποιό Φατέν Χαμαμά, με την οποία συναντήθηκαν σε γυρίσματα ταινίας. Εκείνη την περίοδο ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του από Μισέλ Χαλούμπ σε Ομάρ Σαρίφ για να μπορέσει να την παντρευτεί. Χώρισαν ύστερα από 19 χρόνια, έχοντας αποκτήσει έναν γιό.

Δεν παντρεύτηκε ξανά, αλλά ήταν πολλές οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του. Το 1969 απέκτησε έναν δεύτερο γιο από τη σύντομη σχέση του με μία Ιταλίδα δημοσιογράφο. «Δεν τον θεωρώ γιο μου, παρότι παραδέχομαι πως συνελήφθη από δικό μου σπέρμα. Αλλά πάλι, είναι πιθανό να έχω 100.000 γιούς».

5. Μία θαυμάστριά του τον απείλησε με όπλο

Διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Ντάλας το 1960, όταν μία μεθυσμένη θαυμάστριά του τρύπωσε στο δωμάτιο του και τον διέταξε να βγάλει τα ρούχα του υπό την απειλή όπλου.

Η θαυμάστρια δεν πήρε αυτό που ήθελε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ