ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη απάτη: Αυστραλή έβγαλε 31.000 δολάρια υποκρινόμενη ότι έχει καρκίνο

Απίστευτη απάτη: Αυστραλή έβγαλε 31.000 δολάρια υποκρινόμενη ότι έχει καρκίνο
Pixabay

Έναν απίστευτο τρόπο βρήκε μια Αυστραλή, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από φίλους και συγγενείς: υποκρίθηκε ότι έχει καρκίνο και μάλιστα ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Η 24χρονη Hanna Dickenson αποκόμισε συνολικά 31.000 δολάρια, αφού είπε στους γονείς της ότι χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό. Οι γονείς της τότε έλαβαν αρκετές δωρεές από τους φίλους τους, τις οποίες, σύμφωνα με δικαστήριο, η Dickenson ξόδεψε σε διακοπές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η Dickenson καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, ενώ ο δικαστής χαρακτήρισε την απάτη απαίσια. Η 24χρονη δήλωσε ένοχη σε επτά κατηγορίες της απόκτησης περιουσίας μέσω απάτης.

Στην ετυμηγορία του, ο δικαστής σημείωσε ότι η Dickenson «είχε εμπλακεί σε συμπεριφορά που συντρίβει την ανθρώπινη ύπαρξη», ενώ τόνισε ότι «παραβιάστηκε η βούληση των ανθρώπων να βοηθήσουν και η κοινωνική εμπιστοσύνη». «Είναι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και έβαλαν το χέρι στην τσέπη», πρόσθεσε.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ένας καρκινοπαθής δώρισε στη Dickenson 10.000 αυστραλιανά δολάρια, αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, κάνοντας τη δική του θεραπεία. Κάποιος άλλος της δώρισε χρήματα σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε όταν ένας άλλος δωρητής ειδοποίησε την αστυνομία, αφότου είδε φωτογραφίες της Dickenson στο Facebook.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Dickenson είναι πιθανό να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ