ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η συριακή σημαία κυματίζει σε όλη την Ανατολική Γκούτα

Ρωσία: Η συριακή σημαία κυματίζει σε όλη την Ανατολική Γκούτα
EPA/SANA HANDOUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ανακατάληψη «όλης της Ανατολικής Γκούτα» από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η σημαία της συριακής κυβέρνησης κυματίζει στην πόλη Ντούμα, την τελευταία περιοχή που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Ένα σημαντικό γεγονός για την ιστορία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας είναι αυτό που έγινε σήμερα (Πέμπτη): η σημαία της συριακής κυβέρνησης υψώθηκε σε κτίριο της πόλης Ντούμα, σηματοδοτώντας την ανάληψη του ελέγχου αυτής της περιοχής και κατά συνέπεια ολόκληρης της Ανατολικής Γούτα», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Γιούρι Γεβτουσένκο.

Συρία: Επικίνδυνη κλιμάκωση από ΗΠΑ-Ρωσία

Να υπενθυμίσουμε πως στην Ντούμα σημειώθηκε η φερόμενη επίθεση με χημικά, η οποία είχε περισσότερα από 500 θύματα. Η επίθεση έχει κλιμακώσει ιδιαιτέρως την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ, της Συρίας και της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες πως θα στείλει πυραύλους στη Συρία, απαντώντας στις ρωσικές απειλές ότι θα καταρρίψει κάθε αμερικάνικο πύραυλο που θα εκτοξευθεί στην περιοχή. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, εξέφρασε την ελπίδα του να πρυτανεύσει η κοινή λογική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ