ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πλήγμα στις εγκαταστάσεις των χημικών όπλων του Άσαντ, λέει το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Συρία: Πλήγμα στις εγκαταστάσεις των χημικών όπλων του Άσαντ, λέει το Αμερικανικό Πεντάγωνο
Matthew Daniels/Handout via REUTERS

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά συριακών στόχων, ήταν επιτυχείς και κατέστρεψαν κάθε στόχο που είχε εγκλωβιστεί, αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρουν ένα συνολικό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και να δράσουν αποτρεπτικά για το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα πλήγματα ήταν ακριβή, καταιγιστικά και αποτελεσματικά.

Οι βομβαρδισμοί πήγαν πίσω για χρόνια, το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων. Παράλληλα, το πεντάγωνο τονίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό.

30711064 10156332458033988 6072358186243850240 n

Πηγή: Department of Defense

Συρία: Και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης, ότι δεν εντόπισε κάποια στρατιωτική αντίδραση στην Συρία, μετά την πραγματοποίηση των βομβαρδισμών. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων, ενώ αναφέρει πως δεν έχουν ενημερωθεί για θύματα μεταξύ αμάχων από τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Συρία: Βίντεο από τη στρατιωτική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας

Τέλος, οι αξιωματούχοι του πενταγώνου εκτιμούν ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, είναι μεγαλύτερο από τους τρεις στόχους που επλήγησαν σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ