ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Πού ήσασταν μέχρι σήμερα;

Γιλντιρίμ: Πού ήσασταν μέχρι σήμερα;

Αιχμές εναντίον της Δύσης άφησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά από τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

«Για επτά χρόνια, άνθρωποι σφαγιάζονται στη Συρία -λαμβάνουν χώρα βαρβαρότητες. Εσείς θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας όταν χρησιμοποιήσαν χημικά; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα; Τα πιστεύω μας και οι νόμοι μας δεν επιτρέπουν τη δολοφονία ανθρώπων είτε από χημικά είτε από άλλα όπλα. Νωρίς το πρωί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της πραγματοποίησαν επιχείρηση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

Φυσικά το βλέπουμε ως θετικό βήμα. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα για να υπάρξει ειρήνη. Η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τα περιφερειακά ζητήματα. Σήμερα ζητάμε παγκόσμια ειρήνη ενάντια στη σφαγή στην Ανατολική Γκούτα και τη Ντούμα.

Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Τερέζα Μέι για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Επικαλούμενο πηγές της τουρκικής προεδρίας, το Anadolu μετέδωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι μόνο με μια πολιτική λύση θα σταματήσει η βαναυσότητα της κυβέρνησης Άσαντ -είτε με συμβατικά είτε με χημικά όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ